Behandlingar

Akupunkturbehandling

Kraftpunkten erbjuder akupunkturbehandlingar enligt såväl västerländsk som österländsk acupuncture 568136  340 300x225 - Behandlingartradition inom följande behandlingsområden:

Pollenallergi
Migrän
Muskelspänningar
Spänningshuvudvärk
Estetisk akupunktur
Stressreducering
Smärtreducering
Menstruationsproblematik
Foglossning och graviditetsillamående


Allergier

I vårt samhälle plågas många människor av olika typer av allergier. Är du en av de personer som tvingas hålla dig inomhus samt känner dig trött och seg på grund av medicinering under den tyngsta pollensäsongen, rekommenderar jag dig att prova akupunktur.
Akupunktur kan även ha en gynnsam effekt vid pälsdjur- samt födoämnesallergier. Dock iakttas stor försiktighet vid behandling av födoämnesallergi i exponeringsfasen.
Upp


Migrän

Idag har cirka en miljon svenskar migrän och förekomsten är vanligast hos kvinnor. För många innebär det ett stort lidande samt ständiga avbrott i vardagen på grund av sjukskrivningar i samband med anfallen. Forskarna Klaus Linde, Gianni Allais et al. skriver 2016 i sin review ”Acupuncture for migraine prophylaxis” att akupunkturbehandling minskar huvudvärk vid migrän samt verkar ha en liknande behandlingseffekt som de migränläkemedel som använts i studierna.
http://cochranelibrary-wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD001218.pub3/full
Upp

Muskelspänningar

Spända muskler är ett vanligt förekommande problem. Muskelspänningar kan orsakas av alltifrån statisk långvarig belastning till stressfylld tillvaro. Vanligtvis reduceras symptomen snabbt av akupunktur. Du kan också få hjälp med enklare övningar, med exempelvis träningsgummiband, som du kan använda för att hålla dina symptom i schack.
Upp

Spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är den vanligaste typen av huvudvärk. Huvudvärken utlöses ofta av sömnbrist, stress eller oro, men också från långvarigt statiskt arbete. Symptomen kan variera mellan känsla av åtstramande band i panna till värk i nacke, tinningar eller käkar. Spänningshuvudvärk brukar lindras och i hög grad försvinna efter några akupunkturbehandlingar med tätt intervall.
Upp


Estetisk akupunktur

Ser din hy trött och glåmig ut, ta då tillfället i akt att prova estetisk akupunktur.
Behandlingen ökar blodcirkulationen i huden. I takt med den ökade cirkulationen ökar även produktionen av keratin och kollagen vilket gör att huden åldras långsammare. Detta har även en rehabiliterande effekt på ärr, därför kan man med hjälp av estetisk akupunktur reducera ärrvävnad.

Effekter vid estetisk akupunktur

– Minskar dubbelhaka/hängande hud vid hakan eller på andra ställen.
– Fina rynkor försvinner och djupare linjer minimeras och blir mjukare.
– Kan minska mörka ringar eller påsar under ögonen.
– Ger en fin ansiktsfärg och en vacker lyster samt gör huden mjukare.
– Ger en känsla av att fräschör och klarhet i sinnet.

På grund av livsstil och genetiska förutsättningar är det individuellt hur många behandlingar man behöver. 10 behandlingar under en 10 veckors period rekommenderas, därefter underhållande behandling var 4: e – 8: e vecka. Efter en behandling brukar huden kännas fräschare och fastare. Efter 3 behandlingar syns en märkbar skillnad, och efter 7 behandlingar blir effekten mer hållbar.
Upp


Stressreducering

I många människors vardag har ökad stress blivit ett vanligt inslag. Har man svårigheter att hantera detta kan konsekvenser så som sömnproblematik, huvudvärk/migrän, koncentrationsproblem, minskad energi, utmattningssyndrom med mera uppstå.
Med hjälp av akupunktur samt individuell vägledning kan du hitta tillbaka till en behaglig vardagsrytm med minskad oönskad stress.
Upp


Smärtreducering

Akupunkturbehandling som smärtlindring har sedan många år tillbaka varit en vetenskapligt accepterad behandlingsmetod. Metoden kan lindra både muskulär och neurogen smärta. Smärta vid migrän, spänningshuvudvärk samt besvär från olika typer av trauma kan i många fall lindras eller försvinna helt. Enligt senaste årens forskning anses akupunktur dessutom vara en av de bästa metoderna för att behandla smärta vid foglossning hos gravida kvinnor.

Uppsök alltid läkare om du misstänker att smärtan är en indikation på ett allvarligt tillstånd.
Upp


Menstruationsproblematik

Under min tid som akupunktör har jag hjälpt flertalet kvinnor att stabilisera sin menstruationscykel. De problem jag har behandlat är utebliven mens, överdrivet rikliga blödningar, mellanblödningar, smärtsamma blödningar samt symptom vid PMS.
Då utebliven menstruation kan vara en indikation på att du är gravid rekommenderar jag dig att undersöka detta innan du tar hjälp att sätta igång blödning. Uppsök alltid läkare om du misstänker att din menstruationsproblematik är en indikation på ett allvarligt tillstånd, speciellt om du har passerat klimakteriet och börjar få återkommande blödningar!
Upp

Foglossning och graviditetsillamående

Under graviditeten utsöndras hormonet relaxin vilket ger en ökad rörlighet i kroppens leder, framför allt i bäckenets fogar och leder. Funktionen med relaxinutsöndring är att göra bäckenet mer rörligt inför förlossningen. Denna ökade rörlighet är inte farlig, men den kan ge upphov till smärta, vilket ofta benämns som foglossning. Foglossning kan med fördel behandlas med akupunktur, vanligtvis lindras besvären efter 2 – 4 behandlingar med tätt intervall. Graviditetsillamående är vanligt i varierande grad under graviditeten. För vissa går det över fort medan det för andra håller i sig under lång tid och kan orsaka stort obehag. En del mår betydligt bättre av akupunktur mot sitt illamående. Precis som med foglossning lindras besvären ofta efter några behandlingar med tätt intervall.
Upp

Akupunktur Uppsala